Defensie werft onder racisten

4
3

Het Nederlands leger werft recruten te midden van humor die walmt van racisme. Dat zegt columnist Francisco van Jole van het TV programma ‘De leugen regeert‘. Defensie maakt bij de werving o.a. gebruik van de website ‘GeenStijl’. En één van de handelsmerken van deze rechts-populistische website is een afkeer van allochtonen, aldus Van Jole.

Deze week vroeg GeenStijl haar bezoekers middels een poll om een alternatief voor het woord ‘Allochtonen’. Winnaar werd met 30% van de 20.000 stemmen: ‘Parasieten’. Andere favorieten waren ‘Uitvreters’ en ‘Handophouders’. Defensie, maar ook andere grote organisaties hebben grote online campagnes draaien op GeenStijl.

Volgens GeenStijl is het natuurlijk maar een geintje. “Maar ja, het middel van de grap is dan ook een populaire methode om racisme te verpakken. Is het een goed idee om mensen met dit soort humor te werven voor het leger?” aldus de columnist. Het verbaast hem dat niemand er wat over zegt.

4 REACTIES

  1. Schande…….. ik schaam plaatsvervangend mij een autochtoon te zijn; waar zijn we toch mee bezig ja, populisten als Wilders en Verdonk zaaien haat, maar wat je zaait zul je oogsten!!
    Misbruik en gebruik het is van alle tijden en bij alle volken, ook rasechte hollanders hebben mensen uitgebuit en waren door de eeuwen heen misbruikers van mensen en systemen.
    Laten we toch samen optrekken en respect hebben ipv dit soort acties en reacties.

  2. Deze week vroeg GeenStijl haar bezoekers middels een poll om een alternatief voor het woord ‘Allochtonen’. Winnaar werd met 30% van de 20.000 stemmen: ‘Parasieten’. Andere favorieten waren ‘Uitvreters’ en ‘Handophouders’.

    Voel me vies. Bedankt NL

  3. Berg-nederlanders vind ik zelf wel goed, of moeras-nederlanders, even lekker mensen ontkennen zoals Turkije dat heeft gedaan, 80 jaar lang door de Koerden berg-turken te noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here