Hoogleraar cel in na beledigen Atatürk

3
2

De Turkse hoogleraar politicologie Atilla Yayla heeft een celstraf van 15 maanden opgelegd gekregen wegens het beledigen van Kemal Atatürk, de grondlegger van de Turkse staat. Dat heeft een rechtbank in de stad Izmir maandag besloten, meldt persbureau Reuters.

De straf is voorwaardelijk. Volgens nieuwszender CNN Turk betekent dat dat Yayla de komende twee jaar scherp in de gaten wordt gehouden door een ‘expert’. Als hij zich opnieuw te kritisch uitlaat over Atatürk, moet hij echt de cel in.

3 REACTIES

  1. Wat belachelijk! Die man heeft niks misdaan. hij heeft alleen bij een conferentie het Atatürk-mania in Turkije objectief geanalyseerd. Maarja helaas moet je in TR in de kont van Atatürk kruipen omjezelf te bewijzen en als je dat niet doet krijg je dit als gevolg. Bigbrother is watching youuu…
    De kemalisten in TR snijden zich zelf hiermee diep in de eigen vingers. Hoe meer vrijdenkende mensen je opsluit hoe meer het religieus extremisme de kop opsteekt!

  2. Het Kemalisme is het verleden van de republiek Turkije, haar heden, en haar toekomst! Het is de ziel van Turkije! En Ataturk voor altijd het icoon!

    Ik zou die mensen die nu kritiek op hem hebben, ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog willen zien! Achteraf is het makkelijk lullen he! En ja ik kruip liever bij hem in de kont, dan dat ik verarabier en de islam onvoorwaardelijk aan Turkije koppel! In Turkije is ruimte voor eenieder!
    Waar maken we ons trouwens zo druk om? Meerdere landen hebbben een 301 look a like! Ook Nederland al wordt die niet meer actief gebruikt! Ook in Italie hetzelfde geval. Waarom schrapt Europa het niet, en wordt Turkije daartoe gedwongen? Probeer in Nederland maar eens in de buurt te komen van de koninklijke familie, of ze openlijk te beledigen! Gebeurt er in Nederland precies hetzelfde! Als dat “vrij denken” is dan ben ik voor een verbod daarop! Daarnaast als het op wat voor manier dan ook geuit wordt is het allang geen denken meer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here