Samenwerking Heineken en Turks Efes

1
4

Heineken is een samenwerking gestart met de Turkse brouwer Efes om te investeren in Oezbekistan. Daarnaast gaan de twee samenwerken in Kazachstan en Servië. Dit hebben de brouwers maandag bekendgemaakt zonder financiële details te geven.

Samen willen Heineken en Efes een aantal brouwerijen overnemen in Oezbekistan. In Servië en Kazachstan gaan Efes en Heineken hun brouwerijen combineren. Efes is de op een na grootste brouwer van Kazachstan met een marktaandeel van 25 procent en twee brouwerijen. Heineken is hier de op vier na grootste brouwer met een marktaandeel van 5 procent.

1 REACTIE

  1. […] samenwerking begon in 2008. Reden van de scheiding is dat ook brouwerij SABMiller sinds vorig jaar samenwerkt met Efes. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here