Theater over een Haags Turks meisje

1
7

Actrice Meral Polat speelt momenteel in de voorstelling Hollandse Spoor, een muzikaal theaterspektakel over een Haags Turks meisje op Hollandse Spoor. Het verhaal gaat over een meisje dat huis en haard wil achterlaten en beroemd wil worden als zangeres. Ze zet haar eigen nummer op You Tube (is ook echt zo kijk maar op www.youtube.com/hayatdh) en vertrekt naar Hollandse Spoor. Daar blijft ze “hangen” omdat ze eigenlijk niet de stap durft te nemen. Heel Den Haag loopt haar voorbij: van een Indier tot een ADO hooligan, van een Afrikaan tot een Haagse wethouder. Alles gebeurt onder wervelde muzikale begeleiding.

Station Hollands Spoor, vrijdagmiddag. Lawaai van treinen, hectiek van reizigers. Temidden van alle drukte zit Hayat al een tijdje stil op een bankje voor zich uit te staren. Ze wil weg. Weg van verstikkende ouderliefde, een beschermende broer, een keurige baan. Ze wil vrij zijn, haar longen uit haar lijf zingen als zangeres in New York (Amsterdam zou ook al mooi zijn). Maar ze durft niet. Terwijl ze moed verzamelt ziet ze allerlei types verschijnen en verdwijnen. Heel kleurrijk Den Haag trekt aan haar voorbij. Dan ploft er een jongen met een waszak naast haar op de bank. Dat is Harm, een student die in het weekend zijn vuile was bij zijn moeder dumpt. Hij heeft helemaal geen haast en kan zijn ogen niet van de vurige Hayat afhouden. Ze praten. Over hun ouders en verschillende culturen, over zelfmoord en HEMA worst. Dwars door het lawaai van ADO-supporters, straatmuzikanten en de omroepinstallatie heen. Maar dan komt Hayats familie haar halen. Durft ze haar hart te volgen?

Het nieuwe Nationale Toneel Gebouw in Den Haag wordt in januari feestelijk, luidruchtig en officieel geopend met Hollandse Spoor, een muzikaal theaterspektakel over een plek waar het nooit saai toeven is.
Met veertien acteurs en vijf muzikanten gaat regisseur en rashagenaar Johan Doesburg enthousiast het nieuwe Nationale Toneel Gebouw te lijf. Hollandse Spoor wordt met een feest van een mix aan Haagse Hopjes, ADO, politiek, Nederlands-Indië, Spinoza en Schilderswijk een eerbetoon aan Den Haag, de liefde en vrijheid.

Spel Meral Polat, Sadettin Kirmiziyüz, Stefan de Walle, Pieter van der Sman, Maureen Teeuwen, Cahit Olmez, Esther Scheldwacht, Diede Zillinger Molenaar, Karien Noordhoff, Bas Keijzer, Dennis Rudge, Wimie Wilhelm, Roos Eijmers en Kevin Schoonderbeek
Live Band Harry de Wit, Marco Deegenaars, Wim Konink, Quirine Melssen, Willem Brink

Feestelijke openingsweek di 22 januari t/m za 26 januari 2008
Speelperiode: iedere woensdag t/m zaterdag t/m 1 maart | aanvang 20.30 uur
Kaartverkoop: via kassa Koninklijke Schouwburg 0900 345 67 89 (0,10 €pm) | www.koninklijkeschouwburg.nl
Voor meer informatie: 070-3181444 | www.nationaletoneel.nl

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here