Politie arresteert terreurverdachten

0
2

De Turkse politie heeft dit weekeinde vierentwintig personen aangehouden, die worden verdacht van het voorbereiden van aanslagen. De arrestanten zouden banden hebben met het terreurnetwerk al-Qaeda, dat eerder de verantwoordelijkheid opeiste voor zelfmoordaanslagen op het Britse consulaat, twee synagogen, en een HSBC bank in Istanbul. Hierbij vonden in november 2003 meer dan 60 mensen de dood.

Turkse media brachten het nieuws op basis van bronnen bij justitie. De aanhoudingen zouden hebben plaatsgevonden in de stad Aksaray in het midden van Turkije, en daarnaast in Istanbul en de hoofdstad Ankara.

Vijf van de verdachten zijn ook daadwerkelijk door de rechtbank vastgezet in afwachting van mogelijke vervolging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here