Zware gevechten in zuidoosten Turkije

3
1

Bij zware gevechten tussen het Turkse leger en strijders van de Koerdistan Arbeiderspartij (PKK) zijn vijftien doden gevallen. Dat meldde woensdag de Turkse generale staf schrijft Dagblad Metro.

Volgens het leger zijn dinsdag en woensdag veertien PKK-strijders gesneuveld en een militair. De strijdkrachten zijn een offensief begonnen tegen de PKK in de provincie Sirnak aan de grens met Irak. Munitie, wapens en documenten van de PKK zijn in beslag genomen, aldus de generale staf.

Turkije heeft 100.000 militairen langs de grens met Irak samengetrokken. De PKK voert vanuit Irak geregeld acties uit in Turkije. Washington probeert Ankara te overtuigen geen grootscheepse actie in Noord-Irak uit te voeren.

3 REACTIES

  1. ‘PKK-strijders’ grappig…als die ‘strijders’ met Westerse soldaten in gevecht zouden zijn, waren het waarschijnlijk ’terroristen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here