Uitgever vervolgd om atheïstisch boek

1
2

Een Turkse uitgever wordt mogelijk vervolgd voor het aanzetten tot godsdiensthaat wegens het uitbrengen van de bestseller God als misvatting (The God Delusion), van de atheïstische auteur Richard Dawkins.

Uitgever Erol Karaaslan wordt vandaag (donderdag) in Istanbul door een aanklager ondervraagd als deel van een officieel onderzoek naar het boek van Dawkins, een Britse evolutiedeskundige. Wordt hij schuldig bevonden, dan hangt Karaaslan maximaal een jaar gevangenisstraf boven het hoofd, meldt Nieuws.nl.

1 REACTIE

  1. daarom moet ook de wet in Turkije worden veranderd. nu kan iedere conservatief (nationalistischh of godsdienstig) met een beroep op de wet de vrijheid de mons snoeren in Turkije…En dit terwijl dat toch echt niet de mening is van menig rechter of bestuurder in Turkije…aanklagers die conservatief zijn spinnen garen bij artikelen als 301

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here