Poederbrief voor wethouder Kaya

0
5

In de postkamer van het Rotterdamse stadhuis is gisteren een poederbrief onderschept, die bestemd was voor wethouder Orhan Kaya (GroenLinks). Mede vanwege de dreigende teksten op de envelop werd direct de politie ingeschakeld. Die haalde de brief op en onderzocht de inhoud. Uit onderzoek van de technische recherche bleek dat het poeder geen antraxvirus of een andere gevaarlijke stof was.

Wethouder Orhan Kaya wil niet reageren op de bedreigingen aan zijn adres. ,,Ik heb geen zin in stemmingmakerij rondom mijn persoon. Die is er al. Als ik daar nu op in ga dan draagt dat niet bij aan vermindering daarvan. Overigens is het niet de eerste keer dat dit gebeurd.’’

De afgelopen dagen lag de GroenLinkser onder vuur vanwege de financiën rond het RotterdamIdee. Of de beledigende teksten aan het adres van Kaya over deze kwestie, of over iets geheel anders gaan, wil de politie niet zeggen. De woordvoerder wil ook niet prijsgeven om welke stof het wél ging. ,,Dit is kennis die alleen de dader heeft.’’ Naar de schrijver van de brief wordt gespeurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here