Groepen meegezogen in Turks conflict

0
2

Veertien Turkse militairen werden onlangs gedood door leden van de verboden Koerdische PKK. Meteen laaide het oude conflict op tussen de Turkse overheid en de PKK, tussen Turken en Koerden. Sindsdien staan honderdduizend militairen aan de grenzen met Noord-Irak opgesteld, gaf het Turkse parlement toestemming voor een inval in Noord-Irak en vinden nationalistische demonstraties plaats tot ver buiten de landsgrenzen.

Waar het conflict begint is duidelijk, maar waar zal het eindigen? Het NMO programma InFocus vroeg opheldering in de Turkse en Koerdische gemeenschap in Nederland. Mocht in het grensgebied van Turkije een oorlog uitbreken, dan zullen de schokken tot bij ons voelbaar zijn.

Met medewerking van turkoloog Prof.dr. Martin van Bruinessen (Universiteit van Utrecht), de jonge Koerd Baxtiar (voorzitter Koerdische jongerenvereniging) en de jonge Turk Armand SaÄŸ (voorzitter Turkse studentenvereniging Erkin, verantwoordelijk voor de anti-PKKdemonstratie in Utrecht).

Programma: InFocus
Achtergronden bij de actualiteit
Uitzending: zondag 11 november 2007 van 14.30 tot 15.00 uur op Nederland 2
Herhaling: zaterdag 17 november 2007 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here