Commando’s oefenen bij grens Irak

0
4

Ongeveer honderd Turkse commandotroepen hebben woensdag bij de Iraakse grens een militaire oefening gehouden. Ter voorbereiding op een mogelijk inval in Noord-Irak om bases van de Koerdische PKK-rebellen uit te schakelen heeft het leger tienduizenden militairen in het bergachtige grensgebied gelegerd, meldt Nieuws.NL.

Volgens de Turkse president Abdullah Gül is voor het Turkse leger het moment aangebroken voor overleg met de Amerikaanse strijdkrachten, om een mogelijk offensief tegen de Koerdische rebellen in Irak te coördineren. Tegen journalisten zei Gül dinsdag dat het tijd is dat de soldaten aan het woord komen. “We hebben onze beslissing genomen. De tijd voor overleg tussen diplomaten is voorbij, de gesprekken tussen soldaten moeten nu beginnen”, zo werd hij geciteerd in de krant Radikal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here