SMS onderzoek moordzaak Imaç

0
6

De nationale recherche zoekt getuigen van de moord op de Turks-Nederlandse ondernemer en sportbestuurder Nedim Imaç. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag weten. De politie heeft daarom dinsdagmiddag naar ongeveer 10.000 mobiele telefoons die op het moment van de moordaanslag in de buurt waren, een sms-bericht gestuurd.

Imaç werd zaterdagavond 17 februari voor een restaurant aan de Jan Rebelstraat in Amsterdam-Osdorp doodgeschoten. De daders gingen ervandoor in een witte bestelbus, die later werd teruggevonden in de Griendstraat.

In het sms-bericht vraagt de nationale recherche de eigenaars van de telefoons te bellen met 0800-6070 als ze informatie over de liquidatie hebben. Volgens het landelijk parket van het OM moet het sms-bericht worden gezien als een buurtonderzoek. De gegevens van de mobiele telefoons hebben de telecomproviders op last van de officier van justitie beschikbaar moeten stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here