Turkije nog ver van toetreding EU

4
2

Turkije en de landen op de westelijke Balkan zijn nog ver verwijderd van toetreding tot de EU. Economisch maken de landen vrijwel allemaal vooruitgang, maar bij de democratische hervormingen schieten ze nog vaak te ernstig tekort.

Dat oordeelt de Europese Commisie, het dagelijks bestuur van de EU, in voortgangsrapporten die komende dinsdag officieel worden gepresenteerd. Het gaat naast Turkije om de andere officiële kandidaatlidstaat Kroatië en om Bosnië-Herzegovina, Servië, Montenegro, Macedonië en Albanië.

Eigenlijk ontwikkelt alleen Kroatië zich heel duidelijk als kandidaatlidstaat, maar ook dat zal nog wel ongeveer vijf jaar duren, schatten diplomaten in Brussel.

4 REACTIES

 1. West Europa is ook niet zonder slag of stoot de democratie geworden die het nu is en soms te ver is doorgeslagen! Geef de tijd en blijf positief van beide kanten. Acht de ander hoog, want wie zichzelf verhoogt (oftewel meer acht) zal vernederd worden.
  Een gezegde hier is Keulen en Aken zijn niet in 1 dag gebouwd dus.. gewoon doorgaan Türkiye!

 2. De TR moet ook beginnen een deel van zijn troepen uit de TRNC terug te halen en Varosha te ontruimen als gebaar van goodwill.

 3. het is politiek…raporten worden zo geschreven zoals men denkt dat dat op dat moment het beste uitkomt…

  met andere woorden moet je ze niet serieus nemen. Hoe kand je een dicatuur als spanje bv die pas democratie was geworden meteen in de eu halen???

  het is meten met twee maten…rapporten zijn onder sterke persoonlijke omstandigheden vd landen die het rapport laten maken.

  Mehmet

 4. @Mehmet
  Spanje ? Nou en? Gedurfd misschien maar zeker geslaagd. Niet alleen in economisch en maatschappelijk opzicht maar ook cultureel (de aandacht voor de eigen talen en culturen in Baskenland en Catalonie) en politiek met onder de falangisten (de spaanse grijze wolven) volslagen ondenkbare autonome regio’s met eigen parlementen. Gelukig voor Spanje wonen er buiten zijn grenzen geen miljoenen andere Basken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here