‘Te veel allochtonen in Nederland’

8
1

Veel inwoners van Den Haag vinden dat er veel te veel buitenlanders in hun stad wonen. Opvallend is dat vooral Turken het aantal allochtonen te hoog vinden. Dat meldt De Telegraaf, die zich baseert op jaarlijks onderzoek van de gemeente Den Haag onder de inwoners, de zogenoemde stadsenquête.

Turken storen zich massaal aan het aantal buitenlanders in Den Haag; 73 procent zou willen dat er minder allochtonen waren. Bij 58 procent van de autochtone Nederlanders in de stad heerst hetzelfde gevoel.

Als het gaat om de eigen buurt, dan zijn Nederlanders een stuk tevredener; 26 procent klaagt over te veel allochtonen in de eigen wijk. Turken zijn veel minder tevreden: 56 procent van de Turken vindt het aantal buitenlanders in de eigen buurt te hoog.

8 REACTIES

 1. idereen met een nederlandse paspoort wordt getelt als nederlander hahahhaha dus alochtonen zijn in de meer der hijd in heel nederland ?

 2. Niet als je beide ouders in het buitenland zijn geboren.

  Als 1 van je ouders in het buitenland is geboren ben je al een allochtoon.

  Dus Beatrix-Maxima de kinderen van Maxima zijn allemaal allochtonen.

 3. Salih heeft gelijk maar moeten we gewoon eens ophouden over allochtoon en autochtoon. Mensen met ouders of grootouders uit Marokko, Türkiye, Indonesie, Suriname etc. vs. die hier geboren danwel getogen zijn zijn Nederlanders en ik hoop dat zij dit ook zo voelen. Je paspoort zegt dus helemaal nix; je “nederlander” voelen des te meer. We zijn een gemixed volk aan het worden, prima toch.

 4. In de website die Gorkum doorgeeft staat o.a.:
  “Omdat de grootste instroom van Turken en Marokkanen in de jaren ’70 en ’80 plaatsvond zullen nog niet veel van hen kleinkinderen hebben, maar als die er wel komen zal dat een nieuwe begripsverwarring geven omdat ze niet officieel allochtoon zijn”.
  In Amerika voelt iedereen zich amerikaan, waar je ook vandaan bent gekomen en welke kleur je ook hebt. Dat trotse gevoel moet denk ik ook bij ons allemaal een plekje krijgen. Trots zijn op het land van herkomst en ook op je burgerschap van nederland.
  Ik zou dat wel is van enkelen willen weten.. is dat er?? marry

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here