Ergernis over Turkssprekende politici

2
3

Voor het Rotterdamse deelraadslid Marijke Goedegebuur is de maat vol. Het is haar deze week opnieuw overkomen dat er voor aanvang, in de pauzes en tijdens de deelraadsvergadering in Feijenoord door groepjes raadsleden louter Turks werd gesproken. “Schandalig. Daar staan wij als Nederlandse raadsleden nota bene gewoon bij” zegt ze in Het Algemeen Dagblad.

Goedegebuur: “Ik vind dat zo onbeleefd. Het is dan net alsof ze iets bepraten wat jij niet mag weten. Andere raadsleden worden gewoon buitengesloten. We hebben als politici een voorbeeldfunctie. Het is ook niet goed voor de integratie en de inburgering. .

Het deelraadslid van Lijst Goedegebuur sprak haar Turkse collega’s hier op aan, maar werd gewoon uitgelachen aldus de krant.

2 REACTIES

  1. ok in het bijzijn van nederlandse politici moet men nederlands praten, mits dat wat ze beweert dus waar is. Maar het lijkt me sterk dat turkse politici haar niet serieus nemen en haar uitlachen. Poltici of turk of nederlander zijn toch formeel? of heb ik het mis

  2. günaydin Yilmaz seni hollanda’da woordenschat is groots, maar het is volgens mij tamelijk onbehoorlijk om in elkaars (in dit geval politiek) gezelschap met elkaar te spreken in een andere taal dan het nederlands. Gewoon fatsoen dus.. turks spreken doe je dan maar in de privesfeer, niks op tegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here