Een muzikale reis door Turkije

0
3

Ferhat Göçer en Hüsnü Senlendirici laten op zondag 28 oktober in de Doelen de grote variëteit horen van de Turkse muziek. Zij nemen bezoekers mee op een ‘muzikale reis’ naar verschillende Turkse regio’s, waarbij het zwoele klarinetspel van Hüsnü Senlendirici extra sfeer geeft aan de romantische stem van Ferhat Göçer.

De Turkse tenor Ferhat Göçer is een bijzonder artiest. Turkse kunst- en volksmuziek vermengt hij met pop en klassieke muziek. Zijn Andalu Aryalari (Anatolische Aria’s)-project is daar een voorbeeld van en trok volle zalen door heel Turkije. Göçers albums ‘Ferhat Göçer’ en ‘Yolun Açik Olsun’ behoren tot de best verkochte albums in Turkije. Daarnaast richtte hij het Turkse Metropolitan Symphony Orchestra op (het enige particuliere orkest in Turkije), waarmee hij geregeld optreedt. Göçer is een graag geziene gast op West-Europese podia en deelde het podium met onder meer Alessandro Safina, Gino Castelli en Emma Shaplin.

Hüsnü Senlendirici (1976) stamt uit een muzikantenfamilie uit de Egeïsche kustplaats Bergama in Turkije. Al generaties lang bespelen zij klarinet en trompet en de betekenis van hun achternaam is veelzeggend: ‘iemand die een feest sticht’. Na zijn opleiding aan het Staatsconservatorium in Istanbul trad Hüsnü op met zijn vader en maakte hij tournees door Europa en de Verenigde Staten met artiesten als Okay Temiz. Hij combineert vaak de improvisatiestijl van de Roma met Turkse melodieën, westerse harmonieën uit de klassieke muziek en jazz. Hij werkte samen met talloze artiesten, waaronder Athena, Kibariye en Mercan Dede. Senlenderici’s band, Laço Tayfa, nam samen met de Brooklyn Funk Essentials het album ‘In the Buzzbag’ op. Onlangs bracht Senlenderici zijn eerste solo-cd uit, ‘The Joy of the Clarinet’.

Ferhat Göçer en Hüsnü Senlendirici
Concertgebouw de Doelen, Rotterdam
Zondag 28 oktober 2007, Grote Zaal 20.15 uur Dit orkest vindt plaats met medewerking van Stichting Mystiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here