Turkse dienstplicht afschaffen

18
17

De Tweede kamer wil dat Turkije de dienstplicht afschaft voor jongeren die een Turkse en Nederlandse nationaliteit hebben en in Nederland wonen. De Kamer wil dat minister van Buitenlandse zaken Verhagen druk uitoefent op Turkije, schrijft NieuwNieuws.NL.

Turkse jongeren in Nederland moeten in het Turkse leger dienen. Ze kunnen dat afkopen met 5500 euro, maar dan blijven ze nog oproepbaar. Turkije accepteert het ook niet als ze, om eronderuit te komen, van hun Turkse paspoort afwillen.

De Kamer vreest dat Turkije de jongeren ideologisch wil blijven beïnvloeden via de dienstplicht. Vandaag wordt er in de Kamer over gedebatteerd

18 REACTIES

 1. dat is toch ook zo. Turkije zal haar recht om plchen te vragen van haar staatsburgers blijven eisen. daarbij denkt het niet samen met de NL’se oveheid over de integratie van die Turkse jongeren hier…

  als je het publiekelijk vraagt is door schaamte en nationale trots een grote groep voor dientplcht (ondanks dat is er maar een zeer kleine groep die het ook doet…

  afkopen is iedereens eerste keuze…en wie zou dat geld nou niet willen behouden…

  of je dat zelf als burger of niet, als persoon wilt of niet, Turkije probeert daar waar het haar uitkomt alle Turken, inclusief hun nakomelinen in het buitenland te binden aan haar staatsideologie en dienovereenkomstige plichten…

  en helaas is het zo dat het dan vaak gaat om plichten, maar weinig tot geen rechten. Zo is zelfs in een tijd van internet en computers, en ondanks het bestaan van verschillende consulaten etc, het stemrecht van een Turk in den veemde geen stemrecht…al jaren niet. ondanks alle belofes op dit punt!

  ga maar eens een nieuwe paspoort aanvragen, of je dienstplicht uitstellen op basis van een werkgeversverklaring . 11 pasfoto’s!!!!!!!!!!!!

 2. De Kamer vreest dat Turkije de jongeren ideologisch …..bla bla blaaaaaa…..wat een onzin!!!! De tweede Kamer wil gewoon niet dat Turken 5500 euro overmaken aan het Turkse leger. Ten tweede wil de tweede kamer ervoor zorgen dat Turkije het afzien van de Turkse paspoort wel toestaat, zodat turken hun turkse paspoort opgeven om onder de dienstplicht uit te komen. Oproep aan alle Turkse jongens in Nederland; Verman je en zit die 3 weekjes uit! Niet zo moeilijk doen, zo’n ramp is het echt niet!!

 3. @ einelijk op de agenda

  ((Turkije probeert daar waar het haar uitkomt alle Turken, inclusief hun nakomelinen in het buitenland te binden aan haar staatsideologie en dienovereenkomstige plichten…))

  Dat klopt!

  Turkije probeert die turkse waarheid die niemand anders kent dan de turken zelf ook in de hersens van de nederlandse turken te stoppen (Hersenspoelen heet dat)

  En over staatsideologie gesproken. Een blachlijke staatsideologie zou je bedoelen toch???

  @ Meltem

  Mijn vraag aan jou is, Hoe oud ben je in godsnaam? Ik mag hopen dat je onder de 17jaar bent…..????

  Het niveau van je naiefiteit is 99,99% met andere woorden (Hersenloos)

  jongene wat boeit nl die stomme €5500 tjes.

  Het gaat om het principes wat jij niet weet wat dat betekent.

  Meeste turken hier in nl beschikken over een nl-paspoort.

  En Nederland als staat wilt niet dat haar staatsburgers verplicht wordt om zo een blachlijke militairedienstplicht verplicht wordt.

  Ik zou zeggen lever je nl paspport maar in, en behoud alleen die turkse paspoort, dan zul je merken dat jij of de meeste figuren die net zo als jij denken niet zoveel last meer van de nederlandse bemoeizuchtigheid zou hebben, dan ben je namelijk in dat geval alleen maar een Turkie!

  Succes

 4. meltem,

  voor sommigen is het geen probleem, voor andeen wel, daarom moet het een keuze ijn. zoals in de meest democratieen. Alleen in staatsgeleide militaristische regimes is dat nog niet bspreekbaar en wort diensplicht zelfs gelijkgesteld aan mnelijkhid! maar stl dat j pacifist ben, dan ben je in tukij meeen een lndverradr. daar gaat het om. om die psychologische druk. wel doen is je hoort er bij, niet doen is je ben een verrader! En wat te denken van al die mensen die hier zijn geboren en opgegroei…hebben die niet het recht om te zeggen nee, ik wil het niet?

 5. degene die het niet willen doen zijn koerden en niet turken! en nederland wil niet dat turken geld naar turkije sturen want de euro moet in europa blijven maar nederland zal nooit zo een sterk leger als turkije krijgen omdat hier alleen maar mietjes zijn net als die soldaat die niet naar uruzgan durfde te gaan!! maar wij turken gaan trots voor ons land verdedigen als het moet! en financieel staan wij ook achter ons land! lang leve turkije!!!!!!!!!!!

 6. DENKEN JULLIE NOU ECHT DAT ZE DAT GAAN AFSCHAFFEN?? HAHAHAHA
  OF JE HOUD JE MOND EN DOET JE DIENSTPLICHT EN BEHOUD JE DE TURKSE PASPOORT OF JE LEVERT JE TURKSE PASPOORT IN EN BLIJFT IN KIKKERLAND FOREVER..!! hehehe xD xD

 7. Murat, ik begrijp dat je een trotse turk bent en graag je land wilt verdedigen… en dat is nou juist het probleem wat ze bespreken in de 2e Kamer! Je bent waarschijnlijk ook nederlander (tenminste een nederlands paspoort) en hoe kun je dan kiezen als het al ooit zover zou komen. Ik denk niet aan oorlog tussen Türkiye en Nederland; maar stel dat er conflicten zijn die tegengesteld zijn.. dan
  Als ik dan jouw commentaar leest dan denk ik ok, je bent Nederlander met Türkse roots en uiteraard liefde voor dat land. Maar cruciaal is in dit geval; ben je Nederlander kies dan gewoon daarvoor, ben je meer trotse Turk en bereid om voor je land te sterven (bijv. probleem Koerden) ga en vecht!

 8. @ Ahmet

  Je hebt stoere praatjes en een groot bek!

  Je woont hier in nl, je profiteert van alles waar elke nederlander recht op heeft.

  Van af het moment dat je geboren bent of naar nl gekomen bent, profiteer je van van alles waar elke nederlander recht opheeft.

  Dit is iets wat men van mag dromen in Turkije! Net zo veel rechten als dege die in dat land woont! Dacht ik van niet in turkije……

  Dus wat zit je nou te zeuren over nl he?

  Je bent echt een voorbeeld van een Hypocriet mens meer niet!

  Als op geld, studiefinanceering,kinderbijslag, WW of pensioen of noem maar aankomt ben je wel een nederlander.

  Maar als nou eenmals op dit soort onderwerpen aankomt, ben je een trotse of gevluchte of uitgehongerde Turk die niet kan krijgen in turkije wat ie hier in NL heeft? tog?

  Graag antwoord van jou, om te weten onder welke categorie je valt.

  Want je hebt nu wel over een kikkerland tog…..?????

  Als je echte man bent, dan lever je nl paspoort in, en zou ik tegen je willen zeggen ga terug naar je eigen land als je nl als kikerland ziet na alles wat nederland jammer genoeg e.v.t in jou heeft geinvesteerd!

 9. Zolang onze “geliefde” buren hun steun blijfen geven aan de terroristen die turkije willen verzwakken en onderverdelen kan er geen sprake zijn van afschaffing … MAAR GOED OOK!

 10. reactie op LN

  gast, ik ben oud genoeg om het woordje “naiviteit” goed te spellen. Ik weet niet wat je bent, een Nler of een verkaasde Turk, maar je comments slaan werkelijk nergens op. Je hebt wel lef om Turken uit te maken voor profiteurs. Het zijn de Turken geweest die een zeer grote bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse economie en nog steeds een bijdrage leveren maar nu meer in de vorm van onderhoud. Het zijn de allochtonen beste LN die de oudere mensen onderhouden en dat in de toekomst ook steeds meer gaan doen, denk aan de vergrijzing. Kijk eens naar de statistieken. Je moet ons juist bedanken!
  Dus die 5500 euro gaat Nl nog hard nodig hebben.

  Je comment over staatsideologie slaat ook werkelijk nergens op. Heeft er niets mee te maken gast. Zolang Turkije bedreigd wordt heeft het alle recht om Turken in Nederland op te roepen voor de dienstplicht. Maar wat weet jij daar nou van? Jullie scheiten al in jullie broek als jullie een Servier zien ( 8000 moslims vermoord onder toeziend oog van Nederlandse “militairen”). Dit is pas WAARHEID!

 11. Goed zo LN, woorden recht uit mijn yurek!
  Ik denk echt wel eens.. wat vinden mensen nog “goed” genoeg aan dit land.. waar men geboren is of opgegroeid… waar iedereen van de wieg tot het graf van alles ontvangt of verzorging vindt. Is alles zo vanzelfsprekend geworden hier in Nederland en idealiseer je daarom je vaderland van afkomst daarom zo??
  Gelukkig als je de verschillen ziet en blij bent met de financiele rijkdom hier, waar velen de familie in Türkiye mee ondersteunen!
  In nederland is er een gezegde: spuug niet op de hand die geeft!

 12. bunlarin niye gotune batiyo .ik moet nog betalen ik heb geen geld ,maar ik heb wel uitkering ben al begonnen om te sparen ,(vatan sagolsun)

 13. Belasting betalen doen we geen van allen graag, maar als je dat niet zou moeten doen dan is het eenieder voor zich en GOD voor ons allen! Is het dan in Türkiye zo dat de mensen daar geen belasting betalen en dat er daarom zovelen arm zijn?
  Wees blij dat je belasting “moet” betalen dan verdien je tenslotte je geld! Solidair zijn met anderen betekent dat.

 14. de nederlanders moeten niet zo zielig doen door te zeggen dat de buitenlanders leven van de bijstand en dat de hollanders dit betalen.. dit vind ik diep triest.. alsof hollanders de enige zijn die betalen.. dieppppppppp triest

 15. Beste “iemand” ik ben baÅŸka biri, een nederlander die echt niet denkt dat buitenlanders allemaal leven van een uitkering. Maar ik wil het eigenlijk anders zeggen; ik ben een nederlander en ik zie jou helemaal niet als een buitenlander, je bent ook een nederlander maar Türkiye is je moederland. We doen met z’n allen ons best en laten we dan allebei niet zielig doen, groeten marry

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here