Düzgün Yildirim presenteert partij

2
1

Düzgün Yildirim presenteert de nieuwe naam en huisstijl van Solidara, de nieuwe partij van de senator uit Zwolle. Yildirim kwam op basis van voorkeurstemmen in de Eerste Kamer. De SP wilde dat hij zijn zetel afstond aan degene die op basis van de volgorde van de verkiezingslijst in de Kamer zou komen, maar Yildirim weigerde. Enige weken geleden richtte Yildirim al de nieuwe partij Solidara op.

Solidara is een woord dat komt uit het Esperanto en letterlijk ‘solidair’ betekent. Esperanto is een wereldtaal, niet afkomstig uit een specifiek land. De taal werd ontwikkeld om mensen over de hele wereld op basis van gelijkwaardigheid met elkaar te laten communiceren. De betekenis van het woord solidara en de uitgangspunten van het Esperanto zijn symbolisch voor datgene wat Solidara wil bereiken. De partij Solidara heeft de belangrijkste uitgangspunten geformuleerd in de partij-slogan: ‘Eenheid in vrijheid en solidariteit’. Doelstellingen zijn om de samenleving tot één geheel te smeden in al haar verscheidenheid. Waarin iedereen een kans op beter leven heeft. Vrijheid en solidariteit zijn daarbij de belangrijkste basisvoorwaarden. Daarnaast hecht de partij enorm aan gelijkwaardigheid: wij zijn niet allen gelijk, maar willen wel graag gelijkwaardig behandeld worden. Het logo van Solidara brengt deze uitgangspunten in beeld. De typografie is helder, zoals de partij helder wil zijn. De stralen (van de zon) geven de kleurrijke diversiteit aan van onze leden en spreken hoop en verwachting uit voor een nieuwe morgen. De kleur rood benadrukt de socialistische grondbeginselen van de partij.

Solidara beschikt binnenkort over eigen website onder de naam; www.solidara.nl Tot die tijd kunnen de belangstellenden via de www.duzgunyildirim.nl deze ontwikkeling volgen.

2 REACTIES

  1. Solidara…mooi gevonden toch die naam; solidair met elkaar zijn in nederland;in wereldtaal Esperanto betekent het solidair en ook nog de verbondenheid met Yildirim’s land van herkomst Türkiye (sol idare). Als de heer Yildirim net zo creatief om weet te gaan met de mensen als met de gekozen naam voor zijn partij, zullen we nog wel meer van hem horen. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here