‘Turkse leger vertraagt hervormingen’

3
2

De Turkse legerleiding heeft de regering van premier Recep Tayyip Erdogan gemaand het rustig aan te doen met belangrijke hervormingen om te voldoen aan afspraken met de Europese Unie. Dat meldde de Turkse zakenkrant Referans maandag op gezag van anonieme functionarissen.

,,De Generale Staf volgt het hervormingsproces nauwlettend en heeft de regering gevraagd zeer terughoudend om te gaan met kwesties als Cyprus en artikel 301 van het wetboek van strafrecht (dat belediging van de Turkse identiteit strafbaar stelt)”, aldus Referans.

Een lid van de Turkse Generale Staf zou de langzaam-aan-boodschap vorige maand hebben overgebracht aan minister van Buitenlandse Zaken Ali Babacan.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here