Opnieuw blokkade YouTube in Turkije

0
1

Voor de tweede maal dit jaar wordt het videoplatform YouTube geblokkeerd in Turkije. De videosite is onder vuur voor bekritiserende filmpjes. Internet provider Turk Telecom blokkeerde de toegang tot de site na het vonnis van een plaatselijke rechtbank.

Aanleiding tot dat vonnis is een reeks filmpjes waarin Turkse politici en de president bekritiseerd worden. De zaak is een herhaling van eerder dit jaar, toen filmpjes werden gevonden die de spot drijven met Kemal Atatürk, stichter van het moderne Turkije.

“Voor ons is censuur uiteraard een thema, maar we moeten ons natuurlijk aan de lokale wetgeving van elk land houden”, zegt Kay Oberbeck, woordvoerder van Google tegen ZDNet.

Toen de blokkering de eerste keer voorkwam, besloot Google de clips van zijn videosite te halen. Volgens het Turkse persagentschap Anatolia wil het bedrijf ook deze keer de clips verwijderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here