Valse merkproducten uit Turkije

0
4

Een criminele organisatie heeft op grote schaal in Turkije vervaardigde valse merkproducten afgezet in Nederland. Dat stelde de officier van justitie eergisteren tijdens een rechtszaak tegen de 30-jarige Rotterdammer Ahmed A.

De verdachte van Turkse komaf is begin juni aangehouden met twee anderen in een loods aan de Vareseweg in de Spaanse Polder. Vanuit het pand, dat een speciale showroom had met valse merkkleding en artikelen, werd op grote schaal gehandeld in ondermeer nagemaakte Armani-, Burberry- en Dolce-Gabanaproducten.

De FIOD vond ruim 40.000 nagebootste kledingstukken na anonieme tips, 8000 flesjes parfum en een grote hoeveelheid ‘valse’ Nikes en andere schoenen. De ladingen, met waarden tot 700.000 euro, zijn in Duitse en Turkse trucks naar Nederland gesmokkeld. De uitspraak is op 1 oktober meldt Het Algemeen Dagblad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here