Nieuwe partij Yildirim heet ‘Solidaria’

0
4

De nieuwe partij van voormalig SP-lid Düzgün Yildirim gaat Solidaria heten. Volgens Tubantia heeft Yildirim hiervoor gekozen omdat het woord uit de Europese taal Esperanto komt, die is ontwikkeld om mensen uit verschillende culturen met elkaar te laten communiceren.

Yildirim werd vorige week uit de SP gezet nadat hij weigerde zijn zetel in de Eerste Kamer op te geven. De senator kwam met voorkeursstemmen in de Eerste Kamer, maar de SP wilde de volgorde van de kandidatenlijst afwerken.

De partij zou landelijk al honderden leden hebben en Yildirim zou dan ook verwachten dat binnenkort tientallen afdelingen worden opgezet. Het partijprogramma zou voor een deel worden gebaseerd op de standpunten van de SP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here