Voortvluchtig PKK-lid opgepakt

0
1

In het Zuid-Hollandse De Lier is zaterdagavond een lid van de PKK opgepakt. De 29-jarige man werd op verzoek van de Franse justitie gearresteerd, meldt de Nationale Recherche zondag. Hij zat ondergedoken bij medestanders van de PKK in de Zuid-Hollandse plaats.

Een Franse rechtbank had de man in februari verplicht in de buurt van Parijs te verblijven en zich wekelijks bij de politie te melden. Die verplichting gold nadat de Koerd was aangehouden op verdenking van het financieren en organiseren van terroristische acties. Bij zijn arrestatie in Frankrijk werd hij gepakt met een vuurwapen. Hij was sinds eind vorige maand op de vlucht.

Nederland levert de man uit aan justitie in Frankrijk. De PKK staat op de lijst van terreurorganisaties die door de EU is opgesteld meldt Nieuws.NL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here