Düzgün Yildirim uit SP gezet

0
1

Het partijbestuur van de SP heeft vrijdag besloten het lidmaatschap van Düzgün Yildirim met onmiddellijke ingang op te zeggen. Yildirim zei in een reactie dat hij nu namens een nieuwe partij zitting zal nemen in de Eerste Kamer.

Yildirim werd met voorkeurstemmen in de Eerste Kamer gekozen, maar de SP wilde iemand anders op zijn plaats.

Het partijbestuur en de partijraad hebben Düzgün Yildirim officieel verzocht zijn zetel ter beschikking te stellen, maar die gaf daaraan geen gehoor. De beroepscommissie van de SP heeft zich gebogen over deze kwestie en heeft vrijdag uitspraak gedaan.

Yildirim zei in een reactie geen gebruik te maken van de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de opzegging van zijn lidmaatschap van de SP. Hij kondigde de oprichting van een nieuwe politieke partij aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here