Geen moeite met hoofddoek mevr. Gül

5
2

Een meerderheid van de Turkse bevolking heeft geen moeite met het hoofddoekje van de vrouw van Abdullah Gül, die gisteren tot de nieuwe president van Turkije werd gekozen. Dat blijkt uit een peiling van de Turkse krant Milliyet.

Bijna driekwart van de ondervraagden zei het niet meer dan normaal te vinden dat de echtgenote van de president een hoofddoek draagt. Wel willen ze dat het staatshoofd zelf onpartijdig blijft in zaken tussen religie en staat.

De legertop bleef gisteravond demonstratief weg bij de beëdiging van Gül, die nogmaals ontkende het karakter van zijn land te willen veranderen. De nieuwe president kreeg wel felicitaties uit Brussel. De Europese Commissie is vooral blij dat de patstelling is doorbroken

5 REACTIES

 1. Patstelling door broken, als het europa uit komt praten ze niet met HAMAS die door het volk is gekozen. En als het Turkse leger zijn tanden laat zien gaan ze zeiken dat ze de keuze van de volk moeten respecteren. Weer een bewijs dat zij met 2 maten meten. Maar Tukrse volk mag met een gerust hart naar bed gaan want zolang onze leger er is hic bir bok yapamazlar.

 2. Ik heb zelf ook geen moeite mee dat de first lady een hoofddoek draagt. Ik denk dat Turkije moet inzien dat de Turkse politiek een ander beleid voert dan 10 jaar terug. Al sinds dat ik geboren ben heb ik nog nooit zo een lage inflatie gezien in Turkije. Het gaat goed mijn inziens met de economie. Verder moet de first lady geen discussie punt zijn maar hoe gaat de president presteren ? Ik hoop dat de president onafhankelijk blijft. Het leger moet dit kabinet en de president kunnen vertrouwen. Zodra er een eenheid is ben ik er zeker van bewust dat het beter gaat met Turkije. Wel heb ik gemerkt dat de leger top en de president kinderachtig gedrag vertonen. Ik geloof in dit kabinet, de president en de leger top. Samen werk samen sterk.

 3. ‘Hic bir bok yapamazlar??’ Is het dankzij het leger dat het nu sinds jaren goed gaat met de economie? Laat het leger doen waar het goed in is en laat de regering doen waar zij goed in is. Het leger moet gewoon accepteren dat Turkije een democratie is en dat die president indirect door het volk op z’n plek zit. En dat de vrouw van de president een hoofddoek draagt of dat een ander zwarte kousen draagt, daar moet geen gezeur over zijn. Er is scheiding van moskee en staat in Turkije dat betekend naar mijn mening OOK dat de overheid zich niet mag bemoeien over hoe iemand zich kleed voor zijn geloof, maar dat is een ander onderwerp…

 4. wij turken zijn zeker trots op ak parti en abdullah gul en recep tayyip erdogan.
  zij zijn de stem van de turkse bevolking. zij vertegenwoordigen de democratie en de turkse staat.
  democratie = wat de meerderheid wilt = wat de turkse volk wilt.
  ak partij is door de meerderheid uitgekozen :-)) en de meerdehreid van de turkse bevolking is dan ook terecht trots op onze president abdullah gul.

  lang leve de democratie en de gentlemens , leiders als Tayyip Erdogan en Abdullah Gul

 5. Waarom heeft Milliyet geen ankete gehouden over Sezer?
  Wel heel vreemd..wedden dat de meerderheid hem niet onafhankelijk vond en wedden dat 99 procent ervan overtuigd is dat hij CHP aanhanger is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here