Voetbalclub weigert Turkse Belgen

1
8

Voetbalclub Anderlecht wil geen tickets verkopen aan twee Belgen van Turkse afkomst. Zij doen hun beklag in La Dernière Heure. Het gaat om tickets voor de Champions League-wedstrijd tegen Fenerbahçe, schrijft VoetbalPrimeur.

Volgende woensdag speelt Anderlecht de terugwedstrijd van de voorronde van de Champions League tegen het Turkse Fenerbahçe. In België wonen vele Turken en onder hen zijn er ook enkele Anderlecht-supporters, maar de Brusselse club weigert nu tickets te verkopen aan Belgen van Turkse origine.

Het risico dat het om Fenerbahçe-supporters kan gaan zou te groot zijn. “Als wij Belgen van Turkse origine weigeren is dat enkel en alleen voor de veiligheid”, vertelt de woordvoerder van Anderlecht. “We hebben vorig jaar veel problemen gehad met italobelgen die tijdens de wedstrijd tegen Milan tussen onze fans zaten. Dat willen we nu vermijden.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here