Turkse fietsenmaker verovert Nederland

0
7

Kleinere fietsenmakers hebben het moeilijk, maar Ado Tweewielers uit Rotterdam blijft groeien. Over vijf jaar wil de Turkse eigenaar veertig filialen hebben in Nederland schrijft het NRC Handelsblad.

Mustafa Demirbag werkte ongeveer drie jaar geleden in een televisiezaak in de Noordmolenstraat in Rotterdam naast een fietsenmaker die niet meer tevreden was. „Samen met een vriend kon ik de zaak overnemen. Het was binnen een dag beklonken.” Inmiddels zijn ze samen eigenaar van Ado Tweewielers.

Demirbag: „De prognose is dat we binnen vijf jaar ongeveer 40 filialen zullen hebben. We groeien nu met ongeveer een zaak per anderhalve maand. Uiteindelijk willen we zaken in heel Nederland openen.”

De negen filiaalhouders zijn nu allen van Turkse afkomst, maar volgens Demirbag staan ook de Nederlanders in de rij om franchisehouder te worden. „Mensen vinden het interessant, zeggen dat ze nog nooit iemand van Turkse afkomst in een fietsenwinkel hebben gezien.” Maar een grote rol speelt het niet: „De meeste klanten zijn van Nederlandse afkomst.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here