Afrikaanse gemeenschap in Istanbul

1
2

Istanbul kent een forse Afrikaanse gemeenschap. Maar het is een tijdelijke. De stad dient als springplank naar de rest van de wereld schrijft dagblad De Pers. Ze komen meestal uit landen die worden beheerst door oorlogen of anarchie, zoals Somalië, Eritrea en Sudan. Via Istanbul proberen ze andere delen van de wereld te bereiken.

Een Afrikaanse gemeenschap in Istanbul: de toerist realiseert zich het bestaan ervan niet eens. Maar niet eens zover weg van toeristische hoogtepunten als het Topkapi Paleis en de Blauwe Moskee ligt de wijk Katip Kasim, een van de wijken waar de afgelopen jaren een Afrikaanse gemeenschap is ontstaan.

Niet dat ze van de politie veel te vrezen hebben. Een ‘uitzetbeleid’ kent Turkije niet. Illegalen worden hooguit wat weken vastgehouden en belanden dan weer op straat. En waarom zou de politie daar prioriteit aan geven? De meeste Afrikanen vertrekken uit zichzelf wel weer.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here