Ultimatum aan opstandige Yildirim

1
4

Het partijbestuur van de SP geeft Duzgun Yildirim tot 24 augustus om zijn senaatszetel op te geven. Doet hij dat niet, dan dreigt hij uit de partij te worden gezet. Dat schrijft partijsecretaris Hans van Heijningen in een brief aan Yildirim.

Het Overijsselse statenlid Yildirim werd in juni met vijf voorkeursstemmen – waaronder twee van hem zelf – in de Eerste Kamer verkozen. Maar het landelijke SP-bestuur wilde dat hij zijn zetel zou afstaan omdat er van tevoren een vaste volgorde was afgesproken.

Yildirim weigerde dit en partijleider Jan Marijnissen – die aanvankelijk lang zweeg over de kwestie – dreigde hem daarop uit de partij te zetten. Dat blijkt nu ook het standpunt van het hele partijbestuur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here