Turkse Kebabverkoper maakt zomerhit

3
3

De zomerhit van 2007 lijkt te zijn geboren: ‘Mange du Kebab’ van Lil’Maaz, alias voor een kebabverkoper te Parijs. Het liedje ‘eet kabab’ van de Turkse immigrant Yilmaz Karaman, is deze week op single verschenen meldt het NRC handelsblad.

Vier jaar geleden kwam Yilmaz Karaman naar de Franse hoofdstad Parijs, waar hij een baantje in een grillroom vond. Tijdens zijn werk verzon hij een eigen liedje: „Eet kebab, eet kebab, mijn vriend.” Dat hoorden enkele medewerkers van EMI, wier kantoor naast de grillroom ligt en die daar tussen de middag een broodje kebab kwamen halen. Ze brachten Karaman naar een van hun studio’s en namen zijn liedje op.

Op de video dansen de Turkse immigrant en zijn collega’s tussen toonbank en vleesspit als waren zij heuse hiphoppers – voor de gelegenheid heeft Lil’Maaz een vuistdikke gouden ketting om zijn nek. De klanten zwaaien vrolijk mee.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here