Touroperators voeren reizen niet uit

0
1

De Turkije-touroperators Iris Travel, Speed Travel en Quick Travel hebben de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) laten weten dat zij met onmiddelijke ingang de geboekte reizen naar Turkije niet meer kunnen uitvoeren.

De Utrechtse bedrijven zeggen in een ‘situatie van financieel onvermogen’ te verkeren. Dat maakte de SGR vrijdag bekend. Volgens SGR zijn enkele duizenden klanten van de touroperators gedupeerd. Ze hebben hun reis geboekt, maar zijn nog niet vertrokken.

Via de SGR kunnen zij een eventueel vooruitbetaalde reissom terugkrijgen. Ongeveer 2000 reizigers zijn op dit moment in Turkije via een van de bedrijven. De stichting zorgt er voor dat zij in ieder geval terug kunnen naar Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here