Turks parlement aan de slag

14
4

Het nieuwe Turkse parlement is zaterdagmiddag begonnen met een beëdigingsceremonie, die nog tot 23.00 uur Nederlandse tijd gaat duren. Voor het eerst sinds 1991 maken nu weer Koerdische politici deel uit van de volksvertegenwoordiging.

De Koerdische politici hebben aangekondigd te zullen werken aan een vreedzame oplossing van het slepende conflict tussen Ankara en de naar onafhankelijkheid strevende Koerden.

14 REACTIES

 1. Wat een bullshit zeg, er waren altijd al Turkse parlementsleden met een Koerdische achtergrond in het Turkse Parlement. Alleen niet onder het mom van een puur Turks-Koerdische partij. Zelfs een aantal ministers van de AKP waren/zijn hebben een Koerdische achtergrond…

 2. Beste Onur,

  Ä°smet Ä°nonu, 2e president van Turkije en Turgut Ozal, 8e president van Turkije hadden allebei Koerdische voorouders….

 3. onur,

  zo’n bullshit is het niet. het is voor het eerst sinds 1991 dat er weer politici in het parlemet zitten voor een koerdische agenda en met uitgesproken agenda van het koerdische probleem met een koerdische missie en visie in de vorm van koerdische personen die dat ook zeggen…

  dat is heel iets nders dan koerdische politici bij algemene turkse partijen die voor 1991 in parlementair politieke zin niet eens konden zeggen dat ze koerdisch waren. in die tijd kreeg je al straf als je aangaf dat je als koerdische politicus politiek wilde bedrijven. nog weer daarvoor kreeg je al straf als je zei dat er een koerdische probleem was. er was namelijk zogenaamd alleen maar een pkk probleem…

 4. Beste Serdar,

  Wat staat er in bovenstaand nieuwsbericht? Er staat dat er voor het eerst Koerdische politici deelnemen aan het parlement! Er staat niets over hun politieke agenda of wat dan ook. En aangezien er wel degelijk Koerdische politici in het parlement hebben deelgenomen is het nieuwsbericht wel degelijk bullshit. Dat neemt niet weg dat ik jouw punt wel begrijp.

 5. Re: Serdar,
  …en terecht dat je niet mag uitkomen voor je koerdische identiteit, Ik heb ook Nebahat Albayrak, Coskun Coruz en ga zo maar door nooit horen zeggen dat ze Turken zijn en dat mogen ze ook niet zodra ze dat doen moeten ze onmiddelijk afscheid nemen, zij zeggen wij zijn Nederlanders.
  Tek Bayrak,Tek Millet.

 6. Geen enkel wet in de nederlandse wetboek verbiedt het mensen op te komen voor hun identiteit. Identiteit wat bedoel je eigenlijk met dat woord. De persoonlijk identiteit, de culturele, of de officiele. Wees wat specifieker voordat je uit emotionele bevlieging een reactie plaatst.

  Niemand wordt in Nederland verplicht om je achtergrond te verlogenen. Kijk de nationaliteiten debat met betrrekking tot Nebahat Albayrak sluit niet haar turkse achtergrond uit. Het is een debat over de nationalitiet en niet over tot welk bevolkingsgroep ze behoort. Dus als je de situatie in TR vergelijkt met de situatie hier dan vergelijk je appels met peren. Tot voor kort mocht je in het Turkse parlement namelijk niet uitkomen voor je achtergrond en je achterban!. Dat is wel wat anders he.

  En er is wel een groot verschil tussen Coskun en Nebahat. Zij zit in de regering dus moet zij om het landsbelang denken en niet zo zeer om het turks minderheden belang. Coskun daarintegen kan dat wel doen.

  Zoals elke gebrainwashde lulo begrijp je er ook helemaal niks van he. Ga zo maar door met onzin roepen. want dat is het makkelijkiste wat je kan doen zonder na te denken.

  ow ja een ps’je: als je de wetten vindt waarop jij je mening heb gebaseerd, namelijk dat je in NL niet mag opkomen voor je indentiteit, please put that up here. Want alleen dan pas zal ik verbluft staan.

 7. Beste mensen,

  niet opkomen voor je eigen identiteit, of het ‘vergeten’ van je eigen mensen zijn een aantal zaken die koerdische vertegenwoordigers in het parlement door al die jaren heen hebben misbruikt.

  Nogmaals voor alle duidelijkheid. Dat er nauwelijks scholen, schoon water, arbeidsgelegenheid, enz NIET aanwezig is in het oosten van Turkije is alleen het schuld van politici die door al die jaren heen gekozen zijn uit die regio maar geen FUCK hebben gedaan…….(behalve hun eigen zakken vullen)

  Dus is het logisch dat mensen die daar wonen met een andere moedertaal dan Turks sneller dingen aannemen van organisaties die hun wel betalen, of voorzien van voedsel etc…..LET WEL OP…ik praat kindermoorden, hier niet goed…

  Turkse Parelement is vertegenwoordigt nu 87% van heel Turkije, dat is niet niks mensen……

  Het is logisch dat mensen een belofte afleggen, in de officiele taal die een land heeft. Net zo als Duitsers het in het Duits moeten doen of Nederlanders in het Nederlands..

  Maar wat iedereen hier over het hoofd ziet, en vergeet aan te merken is het feit dat Lokum.nl helaas haar nieuws van persbureau’s krijgt , die al een negatieve kijk hebben op alles wat te maken heeft met Turken, en Turkije…Daarmee doel ik op Franse Persburea’s en FIRAT NEWS AGENCY in Den Haag..die beiden niet objectief zijn……..LET OP….of je het er wel of niet mee eens bent is niet RELEVANT….

  Laten we hopen dat de leden van DTP en MHP samen allerlei oplossingen vinden om delen in Turkije beter te ontwikkelijken in vergelijking met gebeurtenissen die we decennia geleden……hebben moeten ervaren…

  EEN VOLK…EEN NATIE…..EEN VLAG……

  Natuurlijk hebben mensen een andere geloof, een andere afkomst…maar volgens grondwet,. artikel 3 (als ik het goed heb, hoor) bedoelen ze met de term Turk…iedereen die de Turkse Nationailteit draagt…en dat is dus helemaal niet zo fascistisch zoals een aantal vrienden hier beweren……We zijn in dit land ook Nederlanders..maar hebben een andere afkomst….en zolang we geen politieburea’s aanvallen, dorpen platbombarderen en een eigen land willen…mogen we van alles doen in dit land….

 8. RE: Een TR-liefhebber,

  Wetten zijn niet belangrijk, je moet kijken naar de praktijk. Nederlanders kennen alleen maar Nederlanders, iets anders bestaat niet voor hun. Ik kom zelf van een klein stad uit oost Nederland, toen ik ging studeren in Delft woonde ik nog pas in Den haag. Ik kreeg een Nederlandse vriendin aan de lijn van dezelfde stad waar ik vandaan kom. IK vertelde haar dat er in Den Haag veel ” Zwarten” woonde, ze zij heel erg luid dat Nederland blank was. Neem maar van mij aan dat je dit mag veralgemeniseren.
  Tek Bayrak, Tek Millet.

 9. @ Clarence Diba

  ((Laten we hopen dat de leden van DTP en MHP samen allerlei oplossingen vinden om delen in Turkije beter te ontwikkelijken in vergelijking met gebeurtenissen die we decennia geleden……hebben moeten ervaren…

  EEN VOLK…EEN NATIE…..EEN VLAG……))

  Antwoord hierop:

  Bullshit! dat zou je wel willen!
  Dat is de laatste dat we willen klojoo!

  ** Over een Volk gesproken:

  Wij zijn koerden en geen turken!
  En waag het niet om je turkse identiteit aan mij op te leggen zonder dat ik dat wil.

  Maar dat is ook jullie/ jou grootste probleem. je begrijpt het niet. Hoevaak moeten wij zeggen dat we geen turken zijn en ook nooit zullen zijn!

  Het lijkt wel of je hooi in je hoofd hebt i.p.v hersens!

  ** Over Natie gesproken.

  Wij behoren tot de koerdische natie en niet de turkse natie voor alle duidelijkheid!

  ** Over vlag gesproken.

  We beschikken over een heel mooi vrolijke vlag met veel betekenis voor ons als koerden en die ook de vroegere ons geloof weerspiegelt namelijk de zon van Saradust. Maar je dat wist je niet he! En dat verbaast me ook niks dat je dat niet wist!

  Is dat beetje duidelijk klojoo!

  ((Natuurlijk hebben mensen een andere geloof, een andere afkomst…maar volgens grondwet,. artikel 3 (als ik het goed heb, hoor) bedoelen ze met de term Turk…iedereen die de Turkse Nationailteit draagt…en dat is dus helemaal niet zo fascistisch zoals een aantal vrienden hier beweren……We zijn in dit land ook Nederlanders..maar hebben een andere afkomst….en zolang we geen politieburea’s aanvallen, dorpen platbombarderen en een eigen land willen…mogen we van alles doen in dit land….))

  Antwoord hierop:

  Je hebt denk ik een IQ van een vis-stick!

  Je vergelijkt turkse gast arbeiders die in turkij vroeger heel slecht hadden en voor geld verdienen naar de EU zijn gekomen met koerden die in koerdistan leven onder de turkse tiranie.

  ach laat me niet lachen hersenloze fasist.

  Als ik jou een cijfer mag geven voor je niveau en je briljante vergelijking zou ik een -2 geven. Sorry als ik je beetje beledig?

  Ik heb vaak op jou inhoudloze fasistiche commet’s gereageerd.

  Voor alle zekerheid, had laatst nog op een van jou inhoudloze comment’s gereageerd m.b.t de turkse verkiezingen en DTP (Koerden)!

  Jij weet geen ene fuck over de koerden en Koerdistan en alles wat jij vertelt is bullshit en niet op waarheid gebaseerd voor alle duidelijkeid!

  Maar ja ik neem je niks kwaleijk als je vanaf de dag van je geboorte leugens en onjuiste inforamtie wordt verteld over dit soort gevoelige onderwerpen.

  Als je toch niks van weet, kan je beter je rasistische smoel houden oke! Dat zou ik zeer op prijs stellen!

  Afzender: Trotse koerd!

 10. Ulan Cahiller!!!

  Kürtsen Kürtlügünü bil!!!

  Prof Dr Halaçoglu heeft wetenschappelijk bewijs, dat koerden afstammelingen zijn van Turkmenen!!

  Dus waar praten jullie over???? WIJ ZIJN ALLEMAAL EEN!!!!

  Cahilce konusup, insanlarin kalbini kirmayalim lütfen!!
  Kom met wetenschappelijke bewijzen!! En niet met amerikaanse propaganda, die erop gericht is op het midden-oosten te verdelen… en erover te heersen!!

  Daha hala uyanamadinizmi???

 11. Hey Alan,

  In je vorige comment heb ik gelezen dat we in de nederlandse atlas moesten kijken voor koerdistan..Ik ben zeer benieuwd in welke atlas dat staat. Kan je anders de naam zeggen, zodat ik die ook kan kopen? Als de atlas tenmisnte bestaat met dat stukje land? Ben benieuwd…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here