Watertekort in Turkse grote steden

9
5

De twee grootste steden van Turkije, Ankara en Istanbul, kampen met een watertekort. Dat komt door de hete zomer, die volgde op een winter met relatief weinig sneeuw en regen. Vooral in de hoofdstad Ankara is de situatie nijpend.

De waterreservoirs van de stad zijn voor nog geen 5 procent gevuld, zei het drinkwaterbedrijf. Woensdag is de gemeente begonnen met een rantsoeneringssysteem waarbij huishoudens twee dagen wel en twee dagen geen water krijgen en mogelijk zal de afsluiting worden uitgebreid tot vier dagen. Ziekenhuizen worden door tankwagens voorzien van grondwater.

Om water te sparen is de gemeente van plan zestienduizend van haar werknemers op zomervakantie te sturen. Ook wordt overwogen het nieuwe schooljaar een maand later – half oktober – te laten beginnen om verspreiding van eventuele ziektes te voorkomen, zei burgemeester Melih Gokcek.

9 REACTIES

 1. Test,

  Turkije steelt al jaren water van de koerden in de koerdische regio in Turkije ( Noord Koerdistan) heet dat bij de koerden en bij de rest van de wereld, alleen bij Fashisten en racisten als jij heet het Turkije. In de koerdsiche regio bevindt zich veel water en dus ook alleen maar zoet water, wat tegenwoordig netzo heel belanrijk is als olie in de regio.

  Turkije is zelf die al jaren water van de koerden steelt en historishe koerdische dorpen onder het water wil laten verdwijnen om de koerdische geschidenis te wissen, en dus ga mij maar niet vertellen dat een fashist als jij en een mede fashist en bezetter als jou voorbeelden beweren dat Turkije water aan (rasictische entiteit weergeeft), want de term Rasist en fashist is bij jou en voorbeelden als jij onstaan.

 2. Alkan

  Noord Koerdistan kun je terug vinden in de wereld Atlas en niet een turkse wereld atlas die zij zelf de feiten hebben bewerkt, kijk eerst goed waar koerdistan zich bevindt en door welke landen het land bezet is. kijk dan vervolgens in de Atlas waar de noordelijke koerdistan zich bevind in dit geval dus door Turkije bezet.

 3. hayder, ik vind het heel goed dat Koerden ook Atlassen maken, maar dan moeten ze wel de spelregels kennen.
  In geen enkel internationale atlas staat Koerdistan als een staatkundige eenheid afgebeeld. en dus kan je alleen maar spreken van een historische regio die de naam koerdistan heeft gekend. en overigens is die naam door perzen en Turken aan het gebied gegeven nadat in het arabisch de naam van het volk als ekrad wijd werd verspreid…de koerden van die tijd zelf hadden geen idee van een aaneengesloten gebied. hier en daar doken in de geschiedenis grote korden op die speelden met deze ideeen, maar de gebieden die zij toen als ekrad land beschouwden, waren vele malen kleiner dan de moderne koerdisch nationalistische aanspraken van sommig koerden en koerdische partijen en organisaties…

 4. Ik ben zelf ook van Koerdische afkomst. Ik vind dat mensen als hayder, zeker een Sorani uit Noord-Irak de boel zit te verzieken voor alle Koerden. Gelukkig steunen 80-90% van de Kirmancis in Turkije de Turkse overheid en niet de Jood Barzani of Apo de moordenaar van het eigen volk.

 5. Tav. Hayder

  Ik ben dit jaar in Koerdistan geweest, Hayder je hebt helemaal gelijk. Het was daar zo mooi en vredig dat ik meteen een koerdisch paspoort wilde aanvragen, maar ik kon nergens terecht. Help me alsjeblieft en geef me de adres door waar jij je koerdisch paspoort hebt gehaald…Ik zou je heel dankbaar zijn…want dan word mijn droom mischien werkelijkheid…want alleen maar dromen is ook maar niks..

 6. Mensen die hier over stelen en bezetting hebben moeten eerst respect tonen voor de mensen die hun leven hebben gegeven om dit land te beschermen vroeger. Door het GAP project is daar miljarden geinvesteerd om het water in die regio te gebruiken voor de landbouw enz. Dus die mensen die denken dat ze nog in koei-strand leven moeten nog blijven dromen. Ik heb weer zin om mooie plaatsen van Turkije te bezichtigen zoals Trabzon, Urfa,Sirnak en nog veel meer.

 7. “About 500-800 yen for ramen.”…

  “its called bodybuiling.com that where i get all my stuff from and im in the desert right now”…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here