Erdogan zoekt steun bij Koerden

1
1

De Turkse premier Erdogan heeft gisteren, na zijn verrassend grote verkiezingsoverwinning, contact gehad met de 27 nieuwe onafhankelijke kandidaten. Dat zijn vooral Koerdische nationalisten schrijft het Algemeen Dagblad. Hij heeft hun steun nodig om een tweederde meerderheid te krijgen om een nieuwe president te kunnen kiezen.

Zijn AK-partij heeft in het nieuwe parlement 340 zetels. Voor een tweederde meerderheid van de 550 zetels heeft Erdogans partij 367 zetels nodig. De premier moet een kandidaat vinden die de goedkeuring krijgt van de Koerdische afgevaardigden én voor de generaals aanvaardbaar is.

Premier Erdogan heeft al aangekondigd dat hij aan een partijgenoot denkt. Waarnemers gaan ervan uit dat het een kandidaat zal zijn die geen banden heeft met de islamitische beweging en wiens vrouw geen hoofddoek draagt.

1 REACTIE

  1. De tweede president van de TC was al een Koerd ! Althans van moederskant. Het zou een meesterzet van de AKP zijn als men een seculier met Koerdische wortels wil kandideren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here