Ook na winst kan Erdogan niet alles

0
4

Bijna 50 procent van de stemmen kreeg de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan gisteren bij de parlementsverkiezing. Maar zijn glansrijke overwinning betekent nog niet dat hij zijn zin kan doordrukken schrijft dagblad De Pers.

Het meest dringende probleem is de verkiezing van een nieuwe president schrijft de krant in een uitgebreid artikel. De verkiezing van gisteren moest die impasse doorbreken, maar dat lijkt niet gelukt . Door het ingewikkelde kiessysteem krijgt Erdogans partij minder zetels in het nieuwe parlement dan nu.

De premier kan zijn kandidaat, minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül, er daarom nog steeds niet doordrukken.

Lees ook het artikel ‘Turkse stemmers in dilemma: nationalisme of Europa en islam?’ op Wereldjournalisten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here