Stemlokalen Turkije geopend

0
1

In Turkije zijn vanochtend vroeg de stembureaus open gegaan voor de parlementsverkiezingen. Naar schatting 42 miljoen Turken kunnen hun stem uitbrengen in de parlementsverkiezingen. Ongeveer een kwart van hen was op vakantie, maar velen keerden de afgelopen dagen naar huis om hun stem uit te brengen.

Al sinds de opening van de stembureaus, om 6 uur Nederlandse tijd, vormen er zich lange wachtrijen. Het is vandaag ook verboden om alcohol te schenken. De laatste stembureau’s sluiten om 16 uur Nederlandse tijd. De eerste voorlopige uitslagen worden verwacht omstreeks 20 uur.

De vervroegde verkiezingen zijn het gevolg van onenigheid in het oude zittende parlement over wie president moet worden. De Turkse grondwet schrijft voor dat het parlement dan ontbonden moet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here