Molotovcocktails naar moskee gegooid

0
1

Onbekenden hebben zondagochtend twee molotovcocktails naar de in aanbouw zijnde Selimiye Moskee in Haarlem gegooid. Dit maakte de politie zondag bekend. De brandbommen richtten geen schade aan.

Vanwege een tip onderzochten agenten rond 02.30 uur de omgeving van het gebedshuis aan het Reinaldapark. Aan de achterkant van de moskee vonden dienders de overblijfselen van twee met brandstof gevulde flessen en een lap. Getuigen zagen onbekenden na het gooien van de molotovcocktails wegrijden op twee bromfietsen.

Erol Sayar van de Moskee vermoedt dat de verdachten uit rechts-extremistische hoek komen. De Moskee aan het Reinaldapark was op 12 juli ook al slachtoffer van een aanslag. Toen vernielden onbekenden ramen en bekladden zij het gebedshuis met racistische leuzen, meent Sayar.

Het bestuur van de moskee is momenteel met vakantie in Turkije. Een beveiligingsbedrijf houdt een oogje in het zeil. ,,Ik ben pas zondagmiddag door de politie op de hoogte gesteld. Ik snap niet waarom dat zo lang heeft moeten duren. Misschien willen ze het stil houden?”, zegt een beveiliger in de IJmuider Courant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here