AKP wint verkiezingen Turkije

0
2

De regerende islamitisch-conservatieve AKP heeft zondag de Turkse parlementsverkiezingen met overmacht gewonnen. Volgens prognoses van de Turkse nieuwszender CNN Türk behaalde de partij opnieuw een absolute meerderheid van het aantal zetels.

Media spreken over een klinkende overwinning voor de partij van premier Recep Tayyip Erdogan, die het land kan blijven besturen. Het tellen van de stemmen begon in het oosten, waar de stemlokalen een uur eerder sloten dan in het westen. In de oostelijke provincies is de aanhang voor de AKP bijzonder groot.

Volgens de prognose komt de oppositionele sociaaldemocratische CHP op ongeveer 16 procent, de nationalistische MHP op ongeveer 14 procent. Andere partijen kwamen niet boven de kiesdrempel van 10 procent. De verkiezingen waren van november naar juli verschoven nadat het parlement de AKP-kandidaat voor het presidentschap had verworpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here