Turkije boos op Oostenrijk

0
3

De Turkse minister van buitenlandse zaken Abdullah Gül vindt het onacceptabel dat Oostenrijk een gezochte Koerdische rebel naar Noord-Irak heeft laten gaan in plaats van hem uit te leveren aan Turkije. Dat heeft hij donderdag gezegd.

Volgens Nieuws.NL ontboodt Turkije woensdag de Oostenrijkse ambassadeur op het ministerie van buitenlandse zaken, waar haar een briefje werd overhandigd met een officiële afkeuring van de beslissing van Wenen om de rebel, Ali Riza Altun, toe te staan naar Noord-Irak te vliegen, zei Gül.

Altun zou de financiën beheren van de rebellenbeweging PKK in Europa en staat op een lijst verdachten van Interpol. Hij werd in Oostenrijk gearresteerd omdat hij met een vals identiteitsbewijs reisde. “Toch werd hij op een vliegtuig gezet en naar Irak gestuurd”, aldus Gül. Hij noemde de beslissing een grove fout. “Dit ondergraaft de internationale samenwerking tegen terrorisme.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here