Turkije pakt Nederlandse vrouwen op

2
3

Zes Nederlandse vrouwen worden in Turkije verdacht van drugssmokkel. De vrouwen, van Turkse en Marokkaanse afkomst, komen onder meer uit Den Haag en Utrecht. Twee van hen zitten in voorlopige hechtenis, meldt de Nederlandse consul-generaal, Marco Hennis. De andere vier mogen Turkije niet verlaten. Zij worden voortdurend in de gaten gehouden.

Volgens het Algemeen Dagblad arresteerde de antinarcoticabrigade Majou A. en Siyam O. op de luchthaven van Istanbul toen zij wilden terugkeren naar Nederland. A. had elf kilo heroïne in haar bagage, O. tien kilo.

De straatwaarde bedraagt vele miljoenen euro’s. Zij zouden de drugs uit Afghanistan hebben gekregen van de Turkse vrouw Derya U., die ook de Nederlandse nationaliteit heeft.

De Turkse krant Zaman meldt dat de vrouwen in Nederland werken als model.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here