Ondernemers willen meestemmen

0
2

Waarom willen de Europees -Turkse ondernemers stemrecht hebben bij de komende verkiezingen? En wat zou dat voor invloed kunnen hebben op toekomstige verkiezingsuitslagen? Op 22 juli a.s. vinden er verkiezingen in Turkije plaats. De Turkse gemeenschap in zowel Nederland als Europa leeft mee. Vanuit een andere invalshoek zal Wereldjournalisten.nl deze verkiezingen op de voet volgen.

Als Turken in Europese landen hun stem zouden kunnen uitbrengen voor de verkiezingen in Turkije zonder hiervoor naar Turkije te hoeven reizen, zouden zij samen goed zijn voor zeker 25 leden in het Turkse parlement’. Met 5,2 miljoen Turken die in de Europese Unie leven, zou je dit allang voor elkaar moeten hebben, zegt Mehmet Soytürk, voorzitter van de Turkse Ondernemersvereniging in Nederland. In het eerste artikel dat maandag16 juli is verschenen staan de Europees-Turkse ondernemers centraal

De drie volgende artikelen zullen een andere invalshoek hebben: hoe leven de Turkse verkiezingen bij de verschillende generaties in Nederland (woensdag 18 juli); Wat zijn de belangrijkste issues en waar staan de verschillende partijen voor (vrijdag 20 juli) en een dag na de daadwerkelijke verkiezingen,dinsdag 23 juli, zal worden ingegaan op de verkiezingsuitslag en een reactie worden gegeven vanuit de Turkse gemeenschap hier.

Voor meer informatie over de Turkse verkiezingen: www.wereldjournalisten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here