Nieuwe Turkse yoghurtdranken fabriek

0
42

Het bedrijf Öz&Er Food start volgende maand in een voormalige opslagplaats van een groentehandel op een industrieterrein bij Leiden een nieuwe fabriek voor ayran op, een van de populairste Turkse yoghurtdranken. Directeur Behzat Eren wil zes miljoen bekers zoute yoghurtdrank Silifke per jaar produceren.

Eren begon al in 1995 met de productie van ayran schrijft het Financieele Dagblad. Tot het jaar 2000 produceerde hij zelf op kleine schaal in Den Haag. Omdat de vraag toenam besteedde hij de productie van 2000 tot 2003 uit aan een zuivelboerderij. Vanaf 2003 tot 2006 nam de productie verder toe en moest Öz&Er uitwijken naar een zuivelfabriek in Leusden.

In 2006 week hij uit naar Duitsland, maar de ervaringen met deze producent waren niet goed. Daarop besloot Eren zelf een zuivelfabriek te starten. Met een banklening en een eigen investering kon apparatuur van een oude zuivelfabriek worden overgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here