Bosbrand in Turkse badplaats Bodrum

0
2

Turkse brandweerlieden en vrijwilligers hebben zaterdag de popualire badplaats Bodrum ternauwernood kunnen redden van een bosbrand. Het vuur vormde een acute bedreiging voor huizen aan de rand van de stad in het zuidwesten van Turkije, meldden Turkse media zaterdag.

Alleen door de inzet van blusvliegtuigen en helikopters konden de vlammen tijdig worden tegengehouden. Drie huizen raakten evenwel zwaar beschadigd. Twintig mensen zijn wegens het inademen van rook naar een ziekenhuis overgebracht.

De situatie was op een gegeven moment zo kritiek dat inwoners werden gemobiliseerd om mee te vechten tegen de vlammen. Het vuur, dat zaterdagochtend door nog onbekende oorzaak ontstond, heeft circa 200 hectare bos in de as gelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here