Inspectie onderzoekt steekpartij

0
3

Twee inspectiediensten gaan onderzoek doen naar een fatale steekpartij in Rotterdam, waarbij begin vorige maand de 18-jarige Rahman Ari om het leven kwam. De verdachte had tot kort voor het incident in de jeugdgevangenis gezeten en was onder voorwaarden op vrije voeten.

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) heeft de Tweede Kamer donderdag gemeld dat zij de Inspectie voor de Sanctietoepassing en de Inspectie Jeugdzorg naar de zaak laat kijken. „Dat mogelijk een zeer ernstige recidive zo kort volgt op een periode van jeugddetentie en tijdens een proeftijd plaatsvindt, is voor mij aanleiding het verloop van het justitiële traject zorgvuldig in beeld te brengen.”

De dodelijke steekpartij heeft voor veel opschudding gezorgd. Het slachtoffer werd neergestoken na een opmerking over het stelen van een fiets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here