Turkije boos over onderhandelingen

3
2

Turkije twijfelt aan de technische redenen die de Europese Unie inroept om voorlopig geen gesprekken te starten over het monetaire beleid in het kader van de toetredingsonderhandelingen. De Turkse hoofdonderhandelaar, Ali Babacan, heeft dinsdag gewaarschuwd voor een vertrouwensbreuk.

“Het is belangrijk dat beide partijen een zeker vertrouwen behouden. We delen een doelstelling, dus moeten we ook politieke wil delen. Zoniet dreigt de situatie schadelijk te worden, zowel voor Turkije als voor de Europese Unie”, verklaarde Babacan.

De EU opende dinsdag twee nieuwe hoofdstukken in de onderhandelingen over het lidmaatschap van Turkije: statistiek en financiële controle. Het Duitse EU-voorzitterschap wou ook over het hoofdstuk monetaire politiek gesprekken aanknopen, maar stootte op Frans verzet. ”

Wij zijn niet tevreden over de technische verklaringen die ons werden gegeven”, verklaarde Babacan. Volgens hem zijn er “problemen van een heel andere orde gerezen”.

3 REACTIES

  1. Doe niet zo moelijk want jullie willen turkiye niet bij de eu want jullie zijn bang van het jonge nieuwe generatie.
    40% zijn gestudeerde turken zij kunnen veel meer als de europeanen.eu komt straks toch tekort DOE NIET MOELIJK
    als het vandaag niet gebeurt morgen smeken zal geen zin hebben.poort van asie poor van eu markt alle grond stoffen alle verborgen energie dat willen jullie toch ook niet missen.

    ps lees dit denk er over

  2. Jammer dat er door zoveel landen afwijzend wordt gereageerd op de toetreding van Türkiye. Ze doen al zo lang mee en het blijft maar touwtrekken. Voor Amerika en de EU zijn ze van groot belang in het Midden Oosten dus dan moet je ook niet blijven afwijzen maar wijzen op wat nog beter kan. Moesten wij ook leren door de jaren heen. En trouwens Bulgarije en Roemenie vs zijn dr toch ook nog lang niet. Ik blijf er vertrouwen in houden als nederlandse, doen jullie van turkse komaf (en ook nederlanders) dat nu ook! Niet nijdig worden, al is het te begrijpen dat je zegt graag of helemaal niet. Maar daar schiet Türkiye niets mee op en de EU ook niet.

  3. Ik begrijp Turkije niet, waarom ze nog zo graag in de EU willen? EU met zijn theater metde grootstecorrupte landen totin hrt kabinet. Opgesodemitterd ermee. Turkije heeft EU niet nodig eerder andersom Zelfs Imf leent geld van Turkije. Avrupa birligi Turkiye ye saplanti olmus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here