Tegoeden Amnesty in Turkije bevroren

0
3

De Turkse autoriteiten hebben de banktegoeden van Amnesty International in Turkije bevroren. Dat heeft de Turkse afdeling van de mensenrechtenorganisatie maandag gezegd. Volgens de groep komt de maatregel neer op een schending van het recht op vrije meningsuiting en vereniging van Amnesty-Turkije.

De tegoeden zijn sinds januari bevroren omdat de organisatie zich schuldig gemaakt zou hebben aan illegale fondsenwerving door rekeningnummers op haar website te zetten en nieuwe leden te werven op straat, aldus de groep.

Amnesty-Turkije verdenkt de autoriteiten ervan dat ze de groep op deze manier proberen te intimideren en de fondsenwerving proberen te dwarsbomen. De organisatie heeft beroep aangetekend tegen de bevriezing van zijn tegoeden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here