SP wil Yildirim uit Eerste Kamer

6
1

De partijraad van de SP heeft het Overijsselse Statenlid Düzgün Yildirim zaterdag met een ruime meerderheid gevraagd zijn zetel in de Eerste Kamer op te geven. Yildirim was de nummer achttien op de kandidatenlijst, maar werd via voorkeurstemmen gekozen.

Na afloop van die partijraad in Amersfoort maakte Yildirim bekend dat hij binnen twee tot drie weken besluit of hij als onafhankelijk Kamerlid verder gaat, of dat hij de zetel teruggeeft aan de partij.

6 REACTIES

 1. Belachelijk gewoon !
  Je mag wel mee doen met de verkiezingen, maar als je feitelijk gekozen wordt mag je je zetel niet claimen !
  Erg democratisch hoor, bravo SP!!

  E. Isik
  Raadslid PvdA Eindhoven

 2. Jan Marijnissen komt van de oude Communistische Partij.

  Het is in de regel zo dat jij als individu niet telt. Het partij beslist, het Partij weet beter. Jij als individu bestaat niet en als individu weet je niet wat goed en slecht voor je s. Net als in China het Communistische Partij.
  Of om een betere voorbeeld te geven de PKK, het zogenaamde Koerdische Arbeiders Partij. Daar weet ook alleen maar het Partij wat goed en slecht is, als je als indvidu een tegenstrijdige mening hebt word je geliquideerd.
  De partijtop weet wat goed of slecht is. Desnoods wordt voor hun belangen iedereen uitgemoord. Merkwaardig genoeg worden de eigen mensen als eerst uitgemoord.
  Kijk naar de tijd van de Sovjet-Unie, 35 miljoen mensen vermoord in naam van het communisme, het Partij. China idem dito, Cambodja ook het zelfde….. etc…
  Omdat ik van Koerdische afkom ben kan ik er weer niet om draaien dat de PKK net zo’n achterlijke organisatie is en om zijn Communistische gedachten goed te verspreiden ook bij zijn eigen volk is begonnen met uitroeïng. Mensen het mond te snoeren, intimideren, chanteren, afpersen van geld in naam van de Partij.
  Dit soort organisatie’s propageren vrijheden, betere levensomstandigheden, bevrijding van onderdrukking, gelijkheid, broederschap, recht op sociale voorzieningen, recht op eigen taal en cultuur, recht op onderwijs voor iedereen etc…
  Het zijn allemaal mooie woorden. Helaas wanneer zij aan de macht komen er niks terecht komt van al die mooie beloftes.
  Neem als voorbeeld maar weer de PKK. De PKK heeft ons, de Koerden arm gemaakt, onze huizen en dorpen platgebrand, staatskas voor militaire doeleinden laten aanwenden ipv voor investeringen in het Oosten van turkije. Nee nee, de PKK heeft haat en armoede gezaaid, heeft onze vrijheden laten beperken, heeft ons als potentiële terrorist laten bestempelen.
  Ik zeg niet dat het kapitalisme goed is, maar het communisme is net zo erg.
  Ik vind dat Yildirim Duzgun zich niets moet aan trekken van de partijtop. Wij hebben onze stemmen gegeven aan Yildirim Duzgun en niet aan die andere persoon die gretig aan de kant staan om de zetel van meneer Duzgun af te pakken.

  Weer ga ik in mijn stukje verwijzen naar het boek van George Orwel (Animal Farm).
  Animal Farm (Nederlands: Dierenboerderij of Boerderij der dieren) is een roman van de Britse schrijver en journalist George Orwell. Het satirische verhaal, dat ook als moderne mythe of allegorie kan worden opgevat, gaat over een groep dieren die het zat zijn om als slaven van de mensheid te moeten leven, en de macht in eigen handen nemen. Het loopt uiteindelijk, anders dan de meeste dieren zich er van voorgesteld hadden, uit op een tirannie.

  (http://nl.wikipedia.org/wiki/Animal_Farm)

  Ik kan het de rest hier ook aanbevel. Is zeker een aanwinst voor jullie intellectuele bagage.

 3. Een dictaat opgelegd krijgt het democratiesh gekozen parlementslid, de heer Yildirim, ondemocratish en oneerlijk. Het leek mij trouwens toch al een moeilijke partij die SP, met 1 grote heerser aan de top.
  Maar goed, ze hebben laten zien waar ze voor staan!
  Marry Besseling, gewoon lid van het CDA

 4. Dit is niet belangrijk maar wel stom, ik zie dat ik twee keer de C vergeet, democratisch en ondemocratisch.
  Slecht voor een CDA er om de C te vergeten!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here