Türkiyem hoopt op geld sjeiks

0
1

De Amsterdamse amateurvoetbalclub Türkiyemspor mikt op geld van Arabische sjeiks. Sahin Gerdan, de nieuwe voorzitter en geldschieter, wil van de club een opleidingsinstituut maken voor Arabische spelers. Daarmee is de club van de ondergang gered . meldt Het Parool.

In overleg met zijn zakelijke contacten in Qatar, Koeweit, Doebai en Saoedi-Arabië stelt Gerdan een businessplan op. ”Het idee is Arabische spelers op te leiden tegen een flinke vergoeding. De sjeiks met wie ik een relatie heb opgebouwd, zijn helemaal gek van het Nederlandse voetbal.”

Gerdan (35) nam met zijn bedrijf Dutch Football Management de erfenis over van de in februari vermoorde Türkiyemsporvoorzitter Nedim Imac. Gerdan betaalde de openstaande rekeningen (zeventigduizend euro), trok ex-prof John de Wolf aan als trainer en begon met de renovatie van het clubgebouw. Daarmee redde hij de club van de ondergang.

Door ex-topvoetballers als Willem van Hanegem en Ruud Gullit mee te nemen op werkbezoek naar de oliestaten versterkt Gerdan zijn netwerk in het Midden-Oosten. ”Deuren gaan open als dat soort grootheden je vergezellen. Zo gingen we in Koeweit golfen met een sjeik die alleen al een wagenpark van dertig miljoen euro had.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here