Herdenking omgekomen voetballer

0
21

De 16-jarige Turan Beyaz uit Almelo is donderdagavond in zijn woonplaats om het leven gekomen doordat hij op een spoorwegovergang werd aangereden door een trein. De voetbalvereniging SV Almelo wil vandaag met een stille tocht de laatste eer bewijzen aan hun donderdag bij een treinongeluk omgekomen clubgenoot Turan.

Het ongeval gebeurde even na 18.00 uur. De toedracht is niet duidelijk. Er zijn diverse lezingen over het ongeluk dat Turan Beyaz het leven kostte. De jongen was net geslaagd voor zijn vmbo-examen op het hoogste niveau met een zeer goede lijst en was op weg naar familieleden in de stad om ze hierover te vertellen. Waar hij stond te wachten is de overweg niet beveiligd door een slagboom en vrijwel zeker werd zijn zicht belemmerd.

De jongen zag de trein rijdend over het hulpspoor komend uit de richting Almelo centraal over het hoofd. Deze trein mag volgens Prorail tachtig kilometer per uur rijden. Volgens klasgenoten was Turan geen waaghals. Misschien stond hij te ver met zijn voorwiel op de rails, waardoor hij door de trein kon worden gegrepen. Dat suggereert een getuige op deze website, die zegt op dat moment naast hem te hebben gestaan.

Vanaf het clubgebouw aan de Koedijk lopen spelers en begeleiders door de wijk waar Turan woonde, naar de spoorovergang Violierstraat-Bornerbroeksestraat. Daar zullen zij bloemen leggen, ter nagedachtenis aan Turan die vandaag in Turkije wordt begraven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here