Billy Hayes terug in Turkije

2
6

Billy Hayes, de Amerikaan wiens ervaringen in een Turkse gevangenis werden vastgelegd in de film Midnight Express (1978), heeft voor het eerst sinds 32 jaar weer voet op Turkse bodem gezet. Dat meldt het ANP.

Hayes wil naar eigen zeggen het beeld nuanceren dat in de film geschetst is en die het imago van Turkije in het buitenland ernstig schaadde.

Midnight Express vertelt het waargebeurde verhaal over de jonge Hayes, die in 1970 werd betrapt toen hij probeerde hasj te smokkelen vanuit Turkije. In 1975 wist hij uit de Turkse gevangenis te ontsnappen, waarna hij een boek schreef over zijn ervaringen. De verfilming schetst een gruwelijk beeld van de leefomstandigheden in Turkse gevangenissen, met schokkende beelden van marteling en verkrachting.

2 REACTIES

  1. zem moeten hem gelijk oppakken en direct opsluiten in imrali, bij apo , samen n een cel.

    vay be, adama ne yapar. coktan beri sex yapmiyordur.

    turk, kurt yar..gi pek fark etmez.

    hahahahaa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here