Statenlid SP eist zetel Eerste Kamer op

1
3

Statenlid Düzgün Yildirim uit Zwolle eist zijn zetel in de Eerste Kamer op, zo heeft hij dinsdag laten weten. Yildirim is met voorkeursstemmen gekozen maar het landelijk partijbestuur van de SP vroeg hem in eerste instantie af te zien van zijn zetel.

Volgens Yildirim was er vooraf niets bekend over hoe de partij om zou gaan met statenleden die met voorkeursstemmen gekozen werden. „Het kan zijn dat de partij in de toekomst mensen vraagt hun zetels af te staan, maar zoiets kun je niet met terugwerkende kracht invoeren”, zei hij dinsdag. Met Yildirim waren geen afspraken gemaakt.

Yildirim stond volgens De Telegraaf achttiende op de SP-lijst maar wordt de twaalfde senator van de partij. Hij gaat zijn nieuwe functie combineren met zijn lidmaatschap van Provinciale Staten van Overijssel.

1 REACTIE

  1. Of je al dan niet hebt getekend maakt niet uit. Al die al dan niet getekende overeenkomsten over opvolging, afstand van de zetel of inkomensafdrachten zijn van nul en gener waarde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here